Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

17.04.2015 1857

 

10-04-202310-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

     Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın amacı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir.

                                                                             ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR

 

                                                                                      ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

 

          Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

ÖZEL EĞİTİM
Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.